Beluister onze podcasts

Vier vrouwen vertellen hoe het is om in armoede te leven of ermee te maken te krijgen. De podcast is een uitnodiging om even in de schoenen van mensen in armoede te staan en de levende verhalen te ontdekken die achter de armoedecijfers schuil gaan.

Beluister onze podcasts via soundcloud of spotify.

Britt over tegenslag en anders bekeken worden

‘Ik heb mijn leven herpakt, ik ben nu alleen. Ik heb veel gestreden in mijn leven: op financieel, op emotioneel gebied, op alles en het is misschien een beetje laat want ik ben 60 jaar maar ik ben nu, dat is nog niet zo lang, 3 jaar gelukkig’.

Marijke over kansen in het leven en in andermans schoenen staan

‘Wie ben ik om haar zomaar te veroordelen? Ik ken haar leven niet. Dat was een goede les voor mij. Na 20 jaar merk ik dat ik soms nog moet worstelen tegen eerste reacties’.

Anita over hoe schuldbemiddeling 7 jaar lang haar leven bepaalde

‘In schuldbemiddeling zitten was heel ambetant, ik had het gevoel dat ik niets te zeggen had over mijn eigen centen en dat ik echt moest bedelen om iets te krijgen’.

Brenda over haar moeilijke zoektocht naar een plek om thuis te komen

‘Ik heb veel meegemaakt dat je een bepaald bedrag moest verdienen in de maand en dat het niet van de ziekenbond mocht zijn. Mijn hondje mocht niet binnen. Het was altijd iets’.